Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Bah, Humbug (2021)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Αν και μεγαλώνυμος, δεν ήταν παρά ένας σαυροειδής λιμοκοντόρος που περνούσε τον εαυτό του για πολύ σπουδαίο. Ποτέ δεν άνοιγε την πόρτα στα παιδάκια που χτυπούσαν για τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τις σπάνιες φορές που καταδεχόταν να τους ανοίξει, τα έδιωχνε με το χειρότερο τρόπο, ώσπου κι αυτά είδαν κι απόειδαν και δεν ξανασχολήθηκαν μαζί του.

Και όμως, το υποκείμενο αυτό βρέθηκε γυναίκα που γύρισε να το κοιτάξει και ακόμα χειρότερα, να το παντρευτεί. Ας όψεται το περιεχόμενο των τραπεζικών του λογαριασμών. Όχι βέβαια πως η σύζυγός του ήταν καμιά μπατίρισσα - φερόταν ανεπίσημα ως η κύρια χρηματοδότρια ενός σταυροπηγιακού μοναστηριού - αλλά ως γνωστόν, το χρήμα προσελκύει το χρήμα.

Εκείνη ήταν επίσης οπαδός της πνευματολατρείας και είχε βάλει να της ξανατυπώσουν εγχειρίδια πνευματισμού από τον προπερασμένο αιώνα, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους νεκρούς της προγόνους. Στο πλαίσιο της γενικής του εκκεντρικότητας, το ζεύγος επισκεπτόταν σε ετήσια βάση το φημισμένο σπήλαιο της Αλταμίρα και φιλοξενούσε στο σαλόνι του, σε κοινή θέα και σε περίοπτη μάλιστα θέση, μια αυθεντική γαλλική λαιμητόμο.

Κανένας δεν ξαφνιάστηκε - ούτε φυσικά λυπήθηκε - όταν ο σύζυγος μια μέρα που είχε βγει για περίπατο, σκόνταψε σε μια καψάλα και πέφτοντας κάτω με τα μούτρα, έμεινε στον τόπο. Αν δεν την πάθαινε από την αφηρημάδα του, δεν θα ήταν απίθανο να το βρει από κανέναν μακαρίτη προπάππο του, που θα έτριζαν τα κοκαλά του με την τόση και τόσο ανένδοτη αναποδιά του sui generis απογόνου του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: μεγαλώνυμος, περιεχόμενο, πνευματολατρεία, σταυροπηγιακός, ξανατύπωμα, καψάλα, λιμοκοντόρος, σαυροειδής, λαιμητόμος, Αλταμίρα (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό).

LIVE @ ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :