Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Bad Wolf (2010)

Μια πορφυρή ιστορία σε μαύρο & άσπρο

"Αν είχα έναν κόσμο δικό μου, όλα θα ήταν παράλογα. Τίποτα δεν θα ήταν όπως είναι, γιατί τα πάντα θα ήταν όπως δεν είναι. Και αντίστροφα, όπως είναι δεν θα ήταν και όπως δεν είναι, θα ήταν. Καταλαβαίνεις;"

Με τα λόγια του Lewis Carroll, εύλογου και "υποχρεωτικού" σημείου αναφοράς κάθε πνευματικού παιχνιδιού που σέβεται τον εαυτό του, ξεκινά το δεύτερο διαδικτυακό παιχνίδι γρίφων που επιχείρησα να φτιάξω, αυτή τη φορά με το επιπλέον στοιχείο της εναλλακτικής πραγματικότητας.

Δυστυχώς, για λόγους καθαρά πρακτικούς η γλώσσα είναι και εδώ κυρίως η αγγλική και οι λύσεις απαιτούν τη χρήση λατινικών χαρακτήρων. Δεν έχω εγκαταλείψει την ιδέα να φτιάξω κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη υποδομή.

Όπως και το πρώτο μου παιχνίδι (The Scorpion Tango), έτσι και το Bad Wolf στηρίζεται στη μερική αντικατάσταση διαδικτυακής διεύθυνσης. Οι γρίφοι όμως δεν είναι πια ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά ο καθένας έχει άμεση σχέση με τον προηγούμενο και τον επόμενό του, ακολουθώντας μια μάλλον γραμμική βασική πλοκή. Πιο αναλυτικές οδηγίες στον ιστότοπο του παιχνιδιού.

Φίλοι των αστυνομικών και μεταφυσικών μυστηρίων (και όχι μόνο), κοπιάστε!

Bad Wolf @ Itch.io

Δεν υπάρχουν σχόλια :