Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Αντίστροφο Ημερολόγιο Γρίφων 2022

25 μέρες - 25 αινίγματα

Δυο χρόνια μετά το πρώτο Αντίστροφο Ημερολόγιο Γρίφων (Advent Calendar, "που λέτε κι εσείς εκεί") το οποίο είχα φτιάξει για τα Χριστούγεννα του 2020, παρουσιάζω ένα καινούργιο παιχνίδι γρίφων με 25 αινίγματα, ένα για κάθε μέρα του Δεκέμβρη ως τα Χριστούγεννα.

Το παιχνίδι βασίζεται στην αρχή του "ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης". Η κάθε μέρα, τον αριθμό της οποίας πατάμε πάνω στη σελίδα του ημερολογίου, αντιστοιχεί σε μια κάρτα-αίνιγμα που παρουσιάζεται με τη μορφή ψηφιακής εικόνας-κολάζ. Στην εικόνα αυτή υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στη λύση.

Η κάθε κάρτα παραμένει ανοιχτή, για να μπορεί όποιος θέλει να επανέρχεται και να ελέγχει τις απαντήσεις του. Τη λύση κάθε γρίφου την κρατάμε, γιατί θα μας χρειαστούν όλες για το τέλος.

Με τη διαδοχική αντικατάσταση ορισμένου μέρους της διαδικτυακής διεύθυνσης με τη λέξη ή το συνδυασμό λέξεων ή/και αριθμών που αποτελεί τη λύση κάθε αινίγματος, μας εμφανίζεται η σωστή απάντηση. Το βήμα αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μας βοηθά ωστόσο να επιβεβαιώσουμε την κάθε απάντησή μας, καθώς και αν την έχουμε μορφοποιήσει όπως πρέπει. Αν έχουμε κάνει λάθος, θα εμφανιστεί σελίδα σφάλματος.

Για τη λύση χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ λατινικούς πεζούς χαρακτήρες (ΟΧΙ κεφαλαία) και αριθμούς, ΧΩΡΙΣ κενά διαστήματα, σημεία στίξης ή άλλα σύμβολα.

Όποιος λύσει όλα τα αινίγματα, στο τέλος έχει δώρο - ψηφιακό, πρωτότυπο και απ' τα χεράκια μου.

Δυστυχώς ο ιστότοπος φιλοξενίας δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες, οπότε ο γρίφος είναι όλος στα Αγγλικά, προς το παρόν τουλάχιστον. Επιφυλάσσομαι για κάτι ανάλογο στα Ελληνικά μόλις υπάρξει η κατάλληλη υποδομή.

Όσοι πιστοί ή... κατηχούμενοι, προσέλθετε!

Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές σε όλους!

Advent Calendar 2022 @ Itch.io

Δεν υπάρχουν σχόλια :