Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Cabeirian Horses (2018)

Welcome into the Matrix

Στην ελληνική μυθολογία, οι Καβειρικοί Ίπποι ήταν ένα ζεύγος μηχανικών αλόγων με πύρινη αναπνοή, τα οποία έφτιαξε ο θεός Ήφαιστος για να σέρνουν το άρμα των δίδυμων γιων που είχε αποκτήσει με τη νύμφη Καβειρώ, κόρη του θαλάσσιου θεού Πρωτέα. Οι Κάβειροι ήταν κακοποιοί χθόνιοι δαίμονες στους οποίους αποδίδονταν οι σεισμοί και οι πυρκαγιές, αλλά και θεότητες της θάλασσας, καθώς και προστάτες της μεταλλουργίας. Πρωτοστατούσαν στα Σαμοθράκεια (ή Καβείρια) Μυστήρια που τελούνταν προς τιμήν της Δήμητρας, της Περσεφόνης και της Εκάτης. Οι Καβειρικοί Ίπποι συγκαταλέγονται στους αυτομάτωνες, δηλαδή μηχανικές κατασκευές που κινούνται μόνες τους - κάτι αντίστοιχο με τα σημερινά ρομπότ.

Cabeirian Horses είναι ο τίτλος του τρίτου μου πρωτότυπου διαδικτυακού παιχνιδιού γρίφων, εμπνευσμένου, όπως και τα δυο προηγούμενα, από περιώνυμα προγενέστερα δείγματα του είδους (NotPron, Μυστικές Σελίδες) αλλά με έμφαση στο εικαστικό μέρος κι ένα λανθάνον υπόστρωμα εναλλακτικής πραγματικότητας. Παίζεται μέσα από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χωρίς ο παίκτης να χρειάζεται να εγκαταστήσει τίποτα στον υπολογιστή του και βασίζεται στη μερική αντικατάσταση διαδικτυακής διεύθυνσης, δηλαδή στη διαδοχική αντικατάσταση ορισμένου κομματιού της διεύθυνσης με τη λύση του κάθε επόμενου γρίφου.

Δυστυχώς, για λόγους καθαρά πρακτικούς η γλώσσα του παιχνιδιού είναι κυρίως η αγγλική και οι λύσεις απαιτούν τη χρήση λατινικών χαρακτήρων. Δεν έχω εγκαταλείψει την ιδέα να φτιάξω κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη υποδομή.

Το παιχνίδι αυτό δεν ακολουθεί συγκεκριμένη πλοκή, αν και μερικοί απ' τους γρίφους μπορεί να σχετίζονται μεταξύ τους με κάποιον τρόπο. Περισσότερες επεξηγήσεις και αναλυτικές οδηγίες στον ιστότοπο του παιχνιδιού.

Φίλοι των αστυνομικών και μεταφυσικών μυστηρίων (και όχι μόνο), κοπιάστε!

Cabeirian Horses @ Itch.io

Δεν υπάρχουν σχόλια :