Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Εν Αναμονή (2020)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Μέχρι να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις, ο Γερμανός συνάδελφός μας τηλεφώνησε στον πατέρα του κι έμαθε πως ο ανόητος γείτονάς τους βγήκε στα κανάλια και τους έκανε ρεζίλι με συκοφαντικές δηλώσεις εναντίον τους. Ως και φασίστες τους αποκάλεσε, μόνο και μόνο επειδή του είχαν κάνει κάποτε παρατήρηση για τα σκουπίδια που άφηνε βδομάδες ολόκληρες στο μπαλκόνι του, ώσπου οι ένοικοι των γύρω διαμερισμάτων κόντευαν να λιποθυμήσουν απ' την μπόχα.

Συγχυσμένος, ο Γερμανός συνάδελφος παράγγειλε τον έβδομο καφέ του απογεύματος και κάθισε πάλι μαζί μας, να περιμένει τα νεότερα ανακοινωθέντα. Έπρεπε ως βράδυ της επόμενης μέρας να έχουμε στείλει τις αναφορές και τις ανταποκρίσεις μας. Ήμασταν όλοι τρομερά αγχωμένοι, γιατί τα αφεντικά μας δεν θα έδειχναν καμιά συμπόνια, ούτε καν απλή κατανόηση, έτσι κι έφτανε στα χέρια τους ελλιπές ή ακατάλληλο για δημοσίευση υλικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: ακατάλληλα, εξέλιξη, πατέρας, Γερμανός, συμπόνια, φασισμός, δηλώνω, αναφέρομαι, ανόητο, μέχρι (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από άρθρα περιοδικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια :