Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Βεντάλια & Κατάνα (2021)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Η συνήθεια των ξυλοπέδιλων να κάνουν θόρυβο ήταν το μεγαλύτερο πρόσκομμα που αντιμετώπιζε η γκέισα Futzitsu, ενώ σχεδίαζε τη δολοφονία του αυτοκράτορα. Έπρεπε να προμηθευτεί άλλου είδους υποδήματα, που να διευκολύνουν την αθόρυβη προσέγγιση.

Της είχε παρουσιαστεί μια εξαιρετικά δυσεύρετη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το υπερφιλόδοξο αυτό εγχείρημα, καθώς ο αυτοκράτορας υπέφερε εδώ και δύο μέρες από μέγα πονόδοντο και ήταν περιορισμένος στα διαμερίσματά του, με την αυστηρή εντολή να μην τολμήσει να τον ενοχλήσει κανείς.

Η Futzitsu τα είχε όλα ζυγίσει σχολαστικά στην μπαλάντζα. Θεωρούνταν έμπιστο πρόσωπο κι έτσι εύκολα θα την άφηναν να μπει - καλό θα ήταν, ωστόσο, να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο ήσυχα και διακριτικά. Οι σπουδές της στη μεταψυχιατρική και την ιατροδικαστική θα τη βοηθούσαν να διαμορφώσει τη σκηνή του εγκλήματος ακριβώς όπως χρειαζόταν ώστε να κατασκευάσει για τον εαυτό της ένα ακλόνητο άλλοθι.

Είχε φροντίσει να απειλήσει με διάφορες αφορμές όσους μπορεί να της δημιουργούσαν προβλήματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή τους. Ο μόνος που απαιτούσε ιδιαίτερη μεταχείριση - και η Futzitsu ενδομυχα τον καταριόταν γι' αυτό - ήταν ο επίσημος αυτοκρατορικός πτηνοτρόφος. Ήταν μέχρι θανάτου πιστός στον αφέντη του κι είχε εκπαιδεύσει ως και τις κότες να τον ειδοποιούν με συγκεκριμένο τρόπο, αν τυχόν αντιλαμβανονταν κίνδυνο, ανάβοντας με το ράμφος τους μια ειδική λυχνία.

Καθώς δεν ήταν δυνατόν να ξεπαστρέψει όλα τα πτηνά χωρίς να κινηθούν υποψίες, η Futzitsu έπρεπε να προσαρμόσει κατάλληλα τη μέθοδο δράσης της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: ξυλοπέδιλα, ιατροδικαστική, πονόδοντος, μέγας, σωπαίνω, πτηνοτροφικός, λυχνία, γκέισα, μπαλάντζα, μεταψυχιατρική (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό).

LIVE @ ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :