Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Διαβολική Μηχανή (2020)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Ο νέος γείτονας δήλωνε οινοπνευματοποιός στο επάγγελμα και ερασιτέχνης δύτης. Αν και κάπνιζε μανιωδώς, τα πνευμόνια του είχαν εξαιρετικές αντοχές. Η επιχείρησή του τροφοδοτούσε κάθε είδους μαγαζιά που χρειάζονταν ή διέθεταν αλκοόλ σε οποιαδήποτε μορφή ή σύνθεσή του. Η γυναίκα του ήταν από την Κοπεγχάγη, αλλά δεν έμοιαζε καθόλου με σειρήνα - μάλλον με φαλαινοθηρικό, παρά τους εξευγενισμένους τρόπους της.

Στο σαλόνι τους είχαν εγκαταστήσει μια γιγάντια κατασκευή, με χοντρό οκτάπλευρο άξονα στον οποίο ήταν στερεωμένα διάφορα περίεργα εξαρτήματα. Τα παιδιά της πολυκατοικίας έλεγαν ότι ήταν μηχανή του χρόνου, αλλά οι μεγάλοι γελούσαν και προτιμούσαν να πιστεύουν πως το αλλόκοτο αυτό μεγαθήριο είχε σχέση με την οινοπνευματοποιΐα.

Ένα απόγευμα που ευτυχώς το μισό κτίριο ήταν άδειο, ένας τρομερός κρότος ακούστηκε απ' το διαμέρισμα του οινοπνευματοποιού. Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ήταν το μηχάνημα που έσκασε όταν η γυναίκα του σκόνταψε στο χαλί κι έπεσε πάνω του. Η καημένη δεν άντεξε. Λίγες μέρες αργότερα αποδήμησε εις Κύριον.

Προς τιμήν της, ο σύζυγός της πρόσθεσε στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες την παραγωγή λιβανιού για σαρανταλείτουργα. Το μυστηριώδες αντικείμενο στο σαλόνι του δεν επισκευάστηκε ούτε αντικαταστάθηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι ακριβώς ήταν, ούτε τολμούσε να ρωτήσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: οινοπνευματοποιός, καπνίζω, δύτης, μηχανή, σαρανταλείτουργο, εξευγενίζω, οκτάπλευρος, τροφοδότης, λιβάνι, Κοπεγχάγη (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια :