Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Αληθής Ιστορία (2019)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Δεν είχαμε ξανακούσει τέτοιο θελξικάρδιο εμβατήριο, όσο κι αν η μελωδία του, με τη διάφωνη εναρμόνιση και τις άστατες μετατροπίες της, ήταν κάπως οθνεία στ' αυτιά μας.

Ο κίνδυνος πολέμου με τους γειτονικούς μας πλανήτες ήταν εξεταστέο ενδεχόμενο, το οποίο ακόμα κι οι πιο μετριοπαθείς αισθάνονταν υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους για το εγγύς μέλλλον. Και η παρέλαση των επίλεκτων μαχητών και μαχητριών μας, με το σπαθάτο παράστημα και την αποφασιστικότητα στο βλέμμα, γέμιζε δέος την ψυχή μας μπροστά στο μεγαλείο που απέπνεε. Ήταν μια παραπάνω κι από καθησυχαστική προείσπραξη της προστασίας που ήταν ικανοί να παρέχουν στους αμάχους.

Ο τελικός απολογισμός, βέβαια, ήταν εκείνος που θα μετρούσε. Αλλά προς το παρόν, ο καθένας μας έστρεφε κατασυγκινημένος τις κεραίες του στο φαντασμαγορικό θέαμα και το χειροκροτούσε και με τις τέσσερις παλάμες του. Γιατί ήταν και για το στρατό μας ανεκτίμητο να ξέρει πως είχε τον αμέριστο θαυμασμό και την ενθουσιώδη υποστήριξη των πολιτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: ξανακούω, κίνδυνος, μεγαλείο, σπαθάτος, οθνείος, θελξικάρδιος, εξεταστέος, προείσπραξη, απολογισμός, μετριοπαθής (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια :