Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Φίδια στον Κόρφο του (2019)

Δέκα λέξεις, μια ώρα, μια ιστορία

Αν και κοσμαγάπητος στην κοινωνική του δραστηριότητα, ήταν προπέτης και η τσιγκουνιά του δεν είχε όρια. Του άρεσε να τραβάει την προσοχή με κάθε τρόπο. Είχε, έτσι, καλλιεργήσει έναν ελαφρό πλην εφετζίδικο σιγματισμό στην ομιλία του, που κατά τη γνώμη του έδινε στα λόγια του μια επίφαση βαρύτητας - στην πραγματικότητα, όμως, ακουγόταν σαν συριγμός φιδιού. Κατά τα άλλα, κανείς δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερα μεμπτό να του προσάψει.

Ωστόσο, ένα πρωί, καθώς έμπαινε στο γραφείο του, το μηχάνημα σάρωσης για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων έπιασε κάτι πάνω του που το έκανε να αλαλάζει σαν δαιμονισμένο. Οι σεκιουριτάδες έσπευσαν επιτόπου και τον ανάγκασαν να βγάλει ως και τις κάλτσες του, αλλά δεν βρήκαν τίποτα πέρα από μια ταμπακιέρα φτιαγμένη από χόνδρο λευκού καρχαρία, ίσως όχι εντελώς νόμιμα αγορασμένη, αλλά ούτε κι επικίνδυνη για τη ζωή κανενός.

Έξω φρενών, ξαναντύθηκε κι έδιωξε όλους όσοι είχαν μαζευτεί και ψιθύριζαν αναστατωμένοι. Μόλις κατάφερνε να ηρεμήσει, θα συγκαλούσε εξελεγκτική επιτροπή για να ανακαλύψει ποιος είχε βαλθεί να τον υπονομεύσει - και θα το ανακάλυπτε, που ο κόσμος να χαλάσει.

Υπήρχε ένας ατοποθέτητος ψύκτης νερού στο διάδρομο που με αγαλλίαση τον έβλεπε κιόλας να εκσφενδονίζεται στο κεφάλι του κυρίως υπόπτου. Γιατί δεν έτρωγε κουτόχορτο και μέρα με τη μέρα, η μαύρη λίστα του μεγάλωνε όλο και περισσότερο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό προέκυψε από αυτοσχέδιο παιχνίδι άσκησης ύφους, με χρήση των λέξεων: μεμπτός, προπέτης, ατοποθέτητος, τσιγκουνιά, σιγματισμός, εξελεγκτικός, χόνδρος, εφετζίδικος, σάρωση, κοσμαγάπητος (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια :