Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο Μεσαίωνας Είναι Ακόμα Εδώ

Εξέρχονται και οδόντες

Ο σουρεαλιστικός κόσμος των "μαγικών" μαντζουνιών και εφευρέσεων διά πάσαν νόσον (υπαρκτή ή ανύπαρκτη), μέσα από τις παλιές διαφημίσεις - το εκπληκτικό στις περισσότερες από τις οποίες είναι οι απίθανοι συσχετισμοί ανάμεσα στις ιδιότητες της φαρμακευτικής (ή "φαρμακευτικής") ουσίας ή της "θαυματουργής" πατέντας και τη στόχευση των υποτιθέμενων αποτελεσμάτων της.

Σταγόνες κοκαΐνης για τον πονόδοντο, ηρωίνη για το βήχα, κρασί με... κινίνο για την κατάθλιψη, καθαρτικά για αδυνάτισμα, Coca-Cola και υποκατάστατα του καφέ για τον πονοκέφαλο και την τόνωση των πνευματικών λειτουργιών, τσιγάρα για λεπτή σιλουέτα και αντιμετώπιση του... άσθματος (!), πούρα με συνταγή γιατρού, ραδιενεργές κρέμες και γκοφρέτες με... αρσενικό για λαμπερή επιδερμίδα, αναψυκτικά για βρέφη, μπύρα για όλες τις ηλικίες, πρωτόγονα όργανα γυμναστικής, καταπότια για την αϋπνία και την αύξηση του βάρους, ως και ηλεκτρομαγνητικές ζώνες κατά της... υστερίας.

Ένας κόσμος όπου το σμίξιμο (ψευδο)επιστήμης, αγυρτείας και εμπορικού δαιμονίου γεννά αδιανόητα όσο και συναρπαστικά "τέρατα".

Θαυμάστε και φρίξτε ελεύθερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :