Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Μετς, 6/7/22

Ένα δροσερό δίχρωμο ζελέ που δεν περίμενα να έχω την υπομονή για να το φτιάξω (πρέπει πρώτα να πήξει καλά η μια στρώση και μετά να προστεθεί η άλλη, για να μην ανακατευτούν), το αποτέλεσμα όμως άξιζε τον κόπο. Το πάνω μέρος είναι 1 φακελάκι ζελέ (μπανάνα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά οποιαδήποτε γεύση κάνει), χυμός πορτοκαλιού, 1 Βανιλέτα και ροδάκινο κομπόστα σε φέτες. Το κάτω: 2 φακελάκια ζελέ, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, χυμός πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας bourbon (δική μου αυτοσχέδια "πινελιά", η οποία, όπως διαπίστωσα, δένει θεϊκά με το γιαούρτι όσο και με το πορτοκάλι). Βρήκα επίσης συνταγή με τις δυο στρώσεις σε αντίθετη διάταξη, αλλά το σκέτο ζελέ (χωρίς γιαούρτι) είναι λιγότερο συνεκτικό και "καθίζει", οπότε δεν είναι πολύ καλό για "βάση" του γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :