Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Μετς, 9/2/21 - II

Γλυκιά ατομική τηγανίτα ("ελληνιστί" pancake), σε μια δική μου εκδοχή που είναι, στην ουσία, μια πολύ γρήγορη και αφράτη ψωμένια βάση χωρίς αυγά και τηγανισμένη με ελάχιστο βούτυρο φρέσκο, ελαιόλαδο ή μαργαρίνη και στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλα υλικά θέλουμε, είτε στο ψήσιμο είτε μετά. Ο βασικός χυλός γίνεται με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και καλαμποκάλευρο (ή σιμιγδάλι) μισό μισό, 2 κοφτές κουταλιές της σούπας νισεστέ (corn flour), 1 κουταλάκι του καφέ baking powder και λίγο αλάτι - όλα αυτά μετρημένα μαζί σε μια μικρή κούπα του καφέ ή φλιτζάνι του τσαγιού. Με την ίδια κούπα/φλιτζάνι μετράμε νερό ή γάλα, σε ίση ή λίγο μικρότερη ποσότητα από το σύνολο των στερεών. Εκτός από τα βασικά υλικά, η γλυκιά τηγανίτα περιέχει 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας bourbon, σκόνη ginger (ταιριάζει ωραία και στη γλυκιά βερσιόν), 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τριμμένο ανθότυρο, λίγες μαύρες & ξανθές σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού και είναι πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Περισσότερες φωτογραφίες από την παρασκευή και το τελικό αποτέλεσμα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :